Over

Over Dragt Training & Trainingsontwikkeling

Training & Trainingsontwikkeling op basis van 40 jaar ervaring

Dragt Training & Trainingsontwikkeling heeft als uitgangspunt dat een effectieve training een combinatie is van verschillende elementen:

  • gedegen inhoudelijke kennis
  • realistisch aansluiten op de praktijk
  • rekening houden met hoe mensen leren en zich ontwikkelen


Sinds 1985 werken we in de meest uiteenlopende sectoren vanuit deze visie. Van industrie tot luchtvaart, van overheid tot MKB.

We houden ons bezig met basis gesprekstechnieken, maar vooral met meer gespecialiseerde onderwerpen waar diepgang noodzakelijk is. Toch is iedere training toegankelijk voor elk niveau.


Bekijk hier een overzicht van de trainingen die we in de loop der tijd ontwikkeld hebben.

August Dragt


August Dragt is opgeleid als sociaal psycholoog. Al tijdens zijn studie is hij als trainer opgeleid en met het ontwikkelen van trainingsprogramma's gestart. In de afgelopen 40 jaar heeft hij zich met de meest uiteenlopende vraagstukken bezig gehouden die bij communicatie een rol spelen. Hij heeft zowel reguliere onderwerpen als gesprekstechnieken behandeld als spcialistische onderwerpen zoals 'hoe hoor je een asielzoeker', 'hoe pak de de opvang van allochtone meisjes in vrouwenopvanghuizen aan', als 'wat doe je tijdens een bankoverval of een vliegtuigkaping'.

Zijn aanpak is om steeds een evenwicht te vinden tussen wat er aan onderbouwde kennis beschikbaar is en wat er in de praktijk van opdrachtgever werkelijk aan de hand is. Voor een volledig overzicht van de projecten waar hij bij betrokken is geweest, klik hier.


In zijn vrije tijd is August een enthousiast Aikido-beoefenaar, Wil je meer weten over Aikido? Klik hier.